Ween Maan wiljaa -markkinat on nyt Wemmi

Tuttu ja odotettu Ween maan wiljaa järjestetään 16.- 17.9.2017 Jyväskylän Paviljongin alueella.

Wemmi – Ween maan wiljaa on keskisuomalaisille reilun 20 vuoden aikana tutuksi tullut syksyinen myyntitapahtuma. Vuonna 2017 syysmarkkinat sai rinnalleen toivotun kevätversion ja samalla tapahtumille otettiin yhteiseen käyttöön Ween maan wiljan lempinimi Wemmi.

Wemmi korostaa myös kotimaisuutta.
Myyjistä lähes puolet on keskisuomalaisia ja kotimaisilla tuotteilla on vahva asema markkinoilla.
Uutuutena syysmarkkinoilla on Wemmi -kevätmarkkinoilta tuttu Suomen käsityöyrittäjien Käsityökortteli, jossa on mukana lähes 40 käsityöyrittäjää. Käsityökorttelin lisäksi alueella on runsaasti muita käsityöläisiä.

Kiinnostus luomu- ja lähiruokaa kohtaan kasvaa koko ajan ja Wemmi keskittyy juuri siihen. Ulkoalueella on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella monenlaisia herkkuja. Toki tarjolla on myös syksyn satoa tuoreena ja säilöttynä, joten talvea varten voi myös täyttää varastojaan – tarjolla on kattavasti tuotteita järvistä, pelloilta ja puutarhoista.

Myyntipaikkoja alueella on yli 250. Tapahtuma-alue levittäytyy sekä Paviljongin sisä- että ulkoalueelle.

Lauantaina pääsee nauttimaan myös urheilutunnelmasta, sillä Finlandia Marathonin kilpailukeskus sijaitsee aivan markkina-alueen vieressä.

Paviljongille on helppo tulla
Paviljongin lähistöllä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Lähimmät pysäköintitalot ovat vain kävelyputken päässä (P-Matkakeskus, P-Asema) sekä Lutakossa (P-Paviljonki 1 ja 2). Varsinkin lauantaina Lutakon pysäköintitalot täyttynevät nopeasti. Keskeisen sijainnin vuoksi Paviljongille on helppo tulla myös kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.

Käsintehty ruoka -kilpailun tavoitteena on lisätä suomalaisten raaka-aineiden käyttöä elintarvikejalostuksessa ja nostaa pienimuotoisen tuotannon arvostusta, tasoa ja käyttäjälähtöisyyttä.
Kilpailu toteutetaan Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -hankkeen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja ProAgria Keski-Suomen yhteistyönä. Palkintojen jako on la 16.9. Wemmi-markkinoilla. Lisätietoja Toni Laajalahti, puh 040 551 4503

Lauantaina klo 10 maa- ja metsätalousvalikoiman puheenjohtaja Anne Kalmari toivottaa markkinayleisön tervetulleeksi. Kalmari kertoo samalla ruokapoliittisen selonteon linjauksesta; kotimaisen ruuan arvostuksesta, puhtaudesta ja laadusta.

Tiivistelmä
Jyväskylän Paviljonki 16.-17.9.2017
avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16
vapaa pääsy
yhteistyössä Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria, SKYT – Suomen käsityöyrittäjät
www.wemmi.fi

Jaa tämä:

    Liity postituslistallemme!

    Lähetämme sinulle ajankohtaista infoa tapahtumasta.