Yleisohjeet 2022

 Järjestäjät pidättävät oikeudet muutoksiin.

Perjantaina 16.9.

klo 10.00 – 14.00 Nuorten Maraton
klo 17.30 – Maratonviesti
klo 18.00 – Finlandia Kävely
klo 20.00 – Valon Kymppi

Lauantaina 17.9.

klo 12.00 Maraton
klo 15.15 – Puolimaraton

Lähtö- ja maalialue

Kaikkien matkojen lähtö tapahtuu Lutakon aukiolta. Huom. Ajanoton aktivoitumisen vuoksi, lähtöviivaa ei saa ylittää ennen lähtölaukausta kummastakaan suunnasta. (Et voi tulla lähtöpaikalle edestäpäin lähtöportin ali.)

Reitti

Reitti kulkee pääsääntöisesti kevyen liikenteen väylää Jyväskylän Rantaraittia.

 

 

 

Reittimerkinnät

Reitti on merkitty opastenuolilla ja lippusiimalla. Lisäksi merkittävimmissä käännöspaikoissa ja risteyksissä on henkilöopastajat.

Kilometrimerkinnät

Kaikki kilometrit on merkitty numerotauluin.

Juoksijanumeroiden jako

 Perjantaina 16.9. klo 14.00 – 21.00 ja lauantaina 17.9. klo 9.00 – 14.15

Jyväskylän Paviljongin D-hallissa (käynti Uno Savolankadun kautta). Juoksijanumeroiden jako päättyy aina 1 tunti ennen matkan lähtöä.
Saat juoksijanumerosi, hakaneulat (4 kpl) ja varustesäilytystä varten tarran, jossa on juoksijanumerosi.

Juoksijanumeroa ei tarvitse noutaa henkilökohtaisesti. Juoksijanumeron voi ottaa toinen henkilö toisen puolesta.

Finlandia Kävelyn tunnusten noutaminen
Finlandia Kävelyn osallistuja tunnukset jaetaan perjantaina 16.9. Jyväskylän Paviljongin D-hallissa (käynti Uno Savolankadun kautta). Kiinnittä tunnus saamillasi hakaneuloilla rintaan.
Vain juoksijanumeron tai Finlandia Kävelyn tunnuksen omaavat ovat oikeutettuja järjestäjien huoltopalveluihin.

juoksijanumeroiden jako

Juoksijanumero

Täysmaratonin juoksijoilla on sinisellä pohjalla valkoinen numero, puolimaratonin juoksijoilla on punaisella pohjalla valkoinen numero ja varttimaratonin juoksijoilla on vihreällä pohjalla valkoinen numero.

Finlandia Kävelyn osallistujilla on numerolappu, jossa harmaalla pohjalla lukee mustalla Finlandia Kävely.

Maratonviestiin osallistuvilla on numerolapussa joukkueen numeron lisäksi pienellä juoksijan osuuden numero.

 

Juoksijanumeron kiinnitys

Juoksijanumero kiinnitetään paidan etupuolelle, siten että se on helposti luettavissa. Numerolappua ei saa rutistaa kasaan tai taittaa. Numerossa olevia mainoksia ei saa peittää tai poistaa.

Juoksijanumero on henkilökohtainen – juoksijanumeron voi siirtää toiselle henkilölle ainoastaan tekemällä muutosilmoituksen järjestäjille. Vain juoksijanumeron omaavat ovat oikeutettuja järjestäjien huoltopalveluihin. Numerolappua ei tarvitse palauttaa maalissa.

 

juoksijanumeron kiinnitys finlandia maraton

 

Ryhmien numeroiden noutaminen

Ryhmän yhdyshenkilö voi noutaa ryhmän jäsenten kaikki juoksijanumerot kerralla. Juoksijanumerot kerätään valmiiksi, kun ilmoitat sähköpostilla fm@kesli.fi keskiviikkoon 14.9. klo 16.00 mennessä niiden henkilöiden nimet, joiden juoksijanumerot haet.

Ilmoittautuminen 3.9. jälkeen

Keskiviikkoon 14.9. klo 22.00 saakka voit ilmoittautua normaalisti internetissä. Perjantaina 16.9. klo 14.00 – 20.00 ja lauantaina 17.9. voit ilmoittautua Jyväskylän Paviljongissa viimeistään yksi tunti ennen oman matkasi lähtöä.

Maksuvälineenä Finlandia Marathonin ilmoittautumispisteessä käyvät: käteinen, pankkikortti, Smartum Pay, ePassin Sporttipassi, Virikesetelit, Edenred-kortti, Tyky-setelit ja Eazybreak –mobiilisetelit.

2.9. jälkeen tehtävissä ilmoittautumisissa et voi hyödyntää alennuksia.

 

Muutoksien teko

Muutoksien tekeminen jo tehtyyn ilmoittautumiseen
Ilmoittautumisen tehnyt henkilö pääsee muokkaamaan aiemmin ilmoitettuja osallistujatietoja sähköpostiin tulleen vahvistusviestin linkistä tai kirjautumalla Livetoon https://events.liveto.io/login. Luo käyttäjätili ja kirjaudu käyttäen sitä sähköpostiosoitetta, jolla olet tehnyt myös ilmoittautumisen.

Ongelmatapauksissa kannattaa ottaa yhteyttä Liveton asiakaspalveluun puh. 0600-30005 – 1.78€ / min. Avoinna arkisin 09.00 – 17.00. asiakaspalvelu@liveto.io

11.9. jälkeen muutoksen voi tehdä Jyväskylän Paviljongissa perjantaina 17.9. klo 14.00 – 20.00 ja lauantaina 18.9. klo 9.00 – 15.00.

 

Osallistumisen peruuttaminen

Maksettua osallistumismaksua ei palauteta. Jos olet maksanut peruutusturvamaksun ja toimitat järjestäjille 17.9. tai aiemmin päivätyn lääkärintodistuksen, osallistumisoikeus siirretään seuraavalle vuodelle. Lääkärintodistus tulee postittaa 30.9.2021 mennessä osoitteella Keski-Suomen Liikunta / Finlandia Marathon, Onkapannu 2, 40700 JYVÄSKYLÄ tai lähettää skannattuna sähköpostilla osoitteeseen fm@kesli.fi

 

Tapahtumakeskus ja pysäköinti

Finlandia Marathonin tapahtumakeskus on Jyväskylän Paviljongin Uno Savolankadun sisäänkäynnin aula sekä Paviljongin läheisyydessä oleva Lutakon aukio.

Tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä on käytössä kaksi pysäköintitaloa, 24 h / vrk. Sisäänajo Paviljonki 1 pysäköintitaloon tapahtuu Satamakadulta (Osoite: Satamakatu 3) ja Paviljonki 2 pysäköintitaloon sisäänajo on Uno Savolankadulta (Osoite: Uno Savolankatu 6). Hinnat: tuntitaksa 1 € / tunti, vuorokauden pysäköintitaksa 12 €.

Lisätietoja kulkuyhteyksistä Jyväskylän Paviljonkiin täältä.

Lisätietoja

Pysäköintimahdollisuuksista saat lisätietoa Jyväsparkin sivuilta.

Huom. Paviljongin alueella on lauantaina 17.9. myös Ween Maan Wiljaa tapahtuma, joten Paviljongin välittömässä läheisyydessä olevat pysäköintitalot voivat olla täysiä. Auton voi myös pysäköidä keskustaan ja kävellä Matkakeskuksen ylikulkusillan kautta Paviljonkiin.

Varaamalla riittävästi aikaa pysäköintiin ja numeroiden noutoon, autat parhaiten järjestelyjen sujumista.

Ajanotto -ohjeet

Finlandia Marathonilla on käytössä EQ-Timing ajanottojärjestelmä. Juoksijanumeron taakse on kiinnitetty mikrosiru, joka rekisteröi lähtöajan mentäessä lähtöportin ali ja rekisteröi loppuajan alitettaessa maaliportti.

Tulosluetteloon merkitään jokaiselle juoksijalle kumpikin aika. Finlandia Kävelyssä ei ole ajanottoa!

Finlandia Marathonilla on käytössä EQ-Timing ajanottojärjestelmä. Juoksijanumeron taakse on
kiinnitetty mikrosiru, joka rekisteröi lähtöajan mentäessä lähtöportin ali ja rekisteröi loppuajan
alitettaessa maaliportti. Tulosluetteloon merkitään jokaiselle juoksijalle brutto- ja nettoaika.

Bruttoaika = aika lähtölaukauksen ja maaliviivan ylityksen välinen aika
Nettoaika = juoksijan aika lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen

Finlandia Kävelyssä ei ole ajanottoa ja tulospalvelua! Maalialueella on kello, josta voi katsoa oman ajan.

 

 

rantaraitti

Väliajat

Maratoonarit saavat väliajat 5,25; 10,5; 15,75; 21,1; 26,25: 31,50 ja 36,75 km:n kohdilta, puolimaratoonarit saavat väliajan n.5,25; 10,5; 15,75; km:n kohdilta ja varttimaratoonarit saavat väliajan 5,25 ja 10 km:n kohdalta.

Varustesäilytys- ja peseytyminen

Kirjekuoressa, jonka saat juoksijanumeroa hakiessasi, on juoksijanumerotarra. Kiinnitä juoksijanumerotarra kassisi päälle ennen kuin tuot sen varustesäilytykseen. Arvotavarat voit jättää myös kassiisi. Kassia noutaessasi toimitsija varmistaa, että kassiin kiinnitetty numero ja kassin noutajan juoksijanumero ovat samat.

 

varusteiden säilytys finlandia maraton

 

juoksijoiden omat juomat

Omat juomat

Puoli- ja täysmaratonilla huoltopisteillä on varattu pöytä juoksijoiden omille juomille. Juoksijoiden tulee jättää huoltopisteille vietävät omat juomat lauantaihin 17.9. klo 11.00 mennessä Jyväskylän Paviljongin Uno Savolankadun aulassa oleviin laatikoihin.

Huomiothan, että myös puolimaratonin juoksijoiden tulee jättää omat juomat klo 11.00 mennessä.

 

Tavoiteaikajuoksijat

Puolimaratonilla on tavoiteaikajuoksijat loppuajoille 1.45, 2.00 ja 2.15. Maratonilla tavoiteaikajuoksijat on loppuajoille 3.30, 4.00 ja 4.30.

 

tavoiteaikajuoksijat

 

ensiapu

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämään, hakeudu lähimmälle huoltopisteelle. Ilmoita huoltopisteen henkilökunnalle, jos tarvitset kyydin maalialueelle. Keskeyttäessäsi, ilmoita siitä Paviljongin Uno Savolankadun sisäänkäynnin aulassa olevassa infopisteessä. Näin pystymme varmistamaan, että juoksijoita ei ole enää reitillä. Kun otat yhteyttä palvelupisteeseen, saat Sinulle kuuluvat tuotteet mm. osallistujamitalin ja tuotepussin.

Huom. Jos keskeytät, älä juokse Lutakonaukiolla olevan maaliportin alitse, koska järjestelmä kirjaa sinulle loppuajan, joka vääristää tulospalvelua.

Keskeytä juoksu, mikäli tunnet jonkin seuraavista
oireista:

  • lisääntyvä rintakipu
  • voimakas hengenahdistus
  • huimaus, pyörryttävä olo
  • kova pohjekipu
  • muu hälyttävä oire

Hyväksy, että järjestäjillä on oikeus keskeyttää juoksu, jos teemme huomion hätätilanteeseen viittaavasta merkistä (esim. epätavallinen kalpeus).

Osallistut juoksuun omalla vastuullasi ja vapautat tapahtuman järjestäjät vastuusta, niiltä osin kun et ole itse huomioinut seikkoja, jotka aiheuttavat riskin osallistumisellesi.

Tapahtuman ensiapu

Tapahtuman lääkintähuollosta vastaa lääkärikeskus Mehiläinen. Maalialueella on paikalla tapahtuman lääkäri, sairaanhoitajia sekä ensiaputeltta.

HUOM. Jos sinulla on diagnosoitu sairaus (esim. diabetes, astma, epilepsia, tmv), joka voi vaikuttaa suoritukseesi, merkitse x kilpailunumerosi etupuolelle ja kirjoita numeron taakse ohjeet, jotka ensiapuhenkilöstön on hyvä tietää esim. lääkitys.

Mehiläinen logo

Oma vastuu

Arvioi vastuullisesti oman terveydentilasi perusteella juoksutapahtuman soveltuvuus itsellesi.

Älä osallistu, jos tunnet alkamassa olevan sairauden (esim. flunssa) tai tiedät edellisen sairauden jälkeen, että et ole riittävästi palautunut.​

 

Hierontaa

Your Body tarjoaa kaikille, Finlandia Marathon 2022 osallistujille ilmaista hierontaa ja muita etuja!

Tule paikan päälle!

Huoltopisteiden sijainti & tuotteet

Matkan pituus (km)SijaintiTuotteet
0,0Lähtö, Lutakonaukio-
3,6SuuruspääVesi, urheilujuoma, banaani
6,8ÄijälänrantaVesi, urheilujuoma, banaani
10,5LutakonaukioVesi, urheilujuoma, banaani
14,1SuuruspääVesi, urheilujuoma, banaani
17,3ÄijälänrantaVesi, urheilujuoma, banaani
21,1LutakonaukioVesi, urheilujuoma, banaani
24,7SuuruspääVesi, urheilujuoma, banaani
27,9ÄijälänrantaVesi, urheilujuoma, banaani
31,6LutakonaukioVesi, urheilujuoma, banaani
35,2SuuruspääVesi, urheilujuoma, banaani
38,4ÄijälänrantaVesi, urheilujuoma, banaani
42,2Maali, LutakonaukioVesi, urheilujuoma, banaani

Taulukossa olevat kilometrit ovat noin matkoja. Noin 100 m ennen huoltopistettä on ennakkoilmoituskyltti. Hygieniasyistä olemme luopuneet reitin varrelle olevilla huoltopisteillä elintarvikkeiden tarjoilusta. Valon Kympillä huoltopiste on Lutakon aukiolla uudelle kierrokselle lähdettäessä.

Tulospalvelu

Maalialueella on kello, joista näkee lähtölaukauksesta kuluneen ajan. Kaikki tulokset ovat nähtävissä sarjoittain realiaikaisesti. Viralliset tulokset löydät tulokset -sivulta.

Virheellisten ja puuttuvien tulosten selvittäminen

Jos tuloksesi puuttuu tai on hyvin perusteltua epäillä tuloksen olevan virheellinen, toimi seuraavasti. Jos huomaat paikan päällä tapahtuman aikana virheen / puutteen tuloksissa, hae tapahtuman infopisteestä tulospalvelun palautelomake ja täytä se. Palauta täytetty lomake infopisteeseen.

Huom. Tapahtuman käynnissä ollessa tulospalvelu ei ota vastaan suullisia tarkastuspyyntöjä, vaan tulosten tarkistaminen tapahtuu heti kun se on mahdollista kirjallisten selvityspyyntöjen perusteella.

Jos huomaat tapahtuman jälkeen virheen / puutteen, täytä Finlandia Marathonin internetsivuilla ”raportoi virheet tuloslistassa” lomake.

 

tulospalvelu

Juoksun maksimiaika & purku

Juoksun maksimisuoritusaika on maratonilla 6 tuntia 15 minuuttia ja puolimaratonilla 3 tuntia.

Klo 18.15 lopetetaan huoltopisteiden toiminta ja liikenteen opastaminen sekä poistetaan reitillä olevat opasteet. Klo 18.15 jälkeen reitin kiertää jälkipään valvoja, joka varmistaa, että reitillä ei ole enää osallistujia.

 

 

palkinnot

Palkinnot

Finlandia Marathonin kaikilla matkoilla ja sarjoissa palkitaan kolme parasta.  Palkintojen jaon aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Kaikki Finlandia Marathon juoksutapahtumaan osallistuneet saavat mitalin heti saavuttuaan maaliin – Finlandia Kävelyyn osallistujille ei anneta osallistujamitalia.

Varmista osallistujan kirjekuoreen kiinnitetystä nimitarrasta että sinut on merkitty oikeaan sarjaan. Jos sarja on virheellinen, muuta se heti jälki-ilmoittautumispisteessä. Sarjavaihtoa et voi tehdä enää juoksun jälkeen. (Esim. yleiseen sarjaan merkitty ei voi vaihtaa jälkeenpäin ikäsarjaan huomattuaan mahdollisen menestyksen.)

Oheisohjelma

Reitin varrella on useita musiikkipisteitä ja Lutakon aukiolla Intersportin kisamyymälä.

 

oheisohjelma

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus tapahtumasta ottamilleen kuville ja videotallenteille.

Juoksun seuraaminen

Yleisö ja henkilökohtaiset kannustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa ja kannustamaan juoksijoita. Rantaraitilla polkupyörällä kulkeminen ei ole kuitenkaan suositeltavaa.

Hyviä katselupaikkoja ovat Lutakon aukio ja Kuokkalan silta. Lutakon aukiolla on lähtö ja maali. Juoksijat menevät joka kierroksella aukion lävitse. Kuokkalan sillalta näkee juoksijoita pitkän ajan.

 

juoksun seuraaminen finlandia maraton

Palautteen antaminen

Finlandia Marathonin kehittämiseksi toivotaan osallistujilta palautetta. Palautetta voit antaa Finlandia Marathonin internetsivuilla olevalla palautelomakkeella tai henkilökohtaisesti infopisteessä. Kerro asiat, jotka voidaan korjata heti paikan päällä välittömästi järjestäjille. Palautetta antaneiden kesken arvotaan palkintoja.

Finlandia Marathonin 2022 järjestelytoimikunta ja eri osa-alueiden vastuuhenkilöt

Lähdön järjestelyt ja liikenteen ohjaus: Miikka Silonsaari
Ensiapu: Lääkärikeskus Mehiläinen
Huolto: Vesa Häggblom
Reitti: Esa Kaihlajärvi
Reitin mittaus: Harri Paananen
Ajanotto ja tulospalvelu: EQ-Timing
Ohjelma: Isto Hiltunen
Kanslia: Helvi Kaihlanen
Kuulutus: Raimo Kuoppa-Aho, Kalle Kulmala ja Isto Hiltunen
Varustesäilytys: Pekka Monni
Infopiste: Laura Härkönen
Ulkoalue ja rakennevastaava: Teemu Airaksinen ja Jaakko Hanhinen
Talkoohenkilöstö: Mira Autio
Taloussihteeri: Laura Nuutinen
Maalin tuotejako: Jyrki Saarela
Äänentoisto: Maukka tapahtumatekniikka
Musiikkipisteet reitillä: Gradia, Pasi Juvonen
Pääsihteerit: Markku Koistinen ja Jouni Vatanen

 

Jyväskylän Rantaraitti

Tiedustelut

Finlandia Marathonia koskeviin tiedusteluihin vastaavat tapahtuman pääsihteeri:

Jouni Vatanen
0505524997
jouni.vatanen@kesli.fi

Markku Koistinen
040 7069195
markku.koistinen@jku.fi

Finlandia Marathonin toimisto

Finlandia Marathonin toimisto sijaitsee Keski-Suomen Liikunnan toimiston yhteydessä osoitteessa Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä.

    Liity postituslistallemme!

    Lähetämme sinulle ajankohtaista infoa tapahtumasta.