Yleisohjeet 2024

Tältä sivulta löydät yleisohjeita Finlandia Marathonille 2024, muun muassa aikatauluun, lähtö- ja maalialueeseen, reittiin ja juoksijanumeroihin liittyen.

Järjestäjät pidättävät oikeudet muutoksiin.

Aikataulu

Perjantai 13.9.

klo 10.00 – 14.00 Nuorten Maraton
klo 17.30 – Maratonviesti
klo 18.00 – Finlandia Vitonen
klo 20.00 – Valon Kymppi

Lauantai 14.9.

klo 12.00 – Maraton, SAUL SM-maraton ja SUL SM-maraton
klo 15.15 – Puolimaraton

Lähtö- ja maalialue

Kaikkien matkojen lähtö tapahtuu Lutakon aukiolta. Huom. Ajanoton aktivoitumisen vuoksi, lähtöviivaa ei saa ylittää ennen lähtölaukausta kummastakaan suunnasta. (Et voi tulla lähtöpaikalle edestäpäin lähtöportin ali.)

Reitti

Reitti kulkee pääsääntöisesti kevyen liikenteen väylää Jyväskylän Rantaraittia.

 

 

 

Reittimerkinnät

Reitti on merkitty opastenuolilla ja lippusiimalla. Lisäksi merkittävimmissä käännöspaikoissa ja risteyksissä on henkilöopastajat.

Kilometrimerkinnät

Kaikki kilometrit on merkitty numerotauluin.

Juoksijanumeroiden jako

 Perjantaina 13.9. klo 14.00 – 21.00 ja lauantaina 14.9. klo 9.00 – 14.15

Jyväskylän Paviljongin B1-hallissa (sisäänkäynti Jyväskylän Paviljongin pääsisäänkäynnistä). Juoksijanumeroiden jako päättyy aina 1 tunti ennen matkan lähtöä.
Saat juoksijanumerosi, hakaneulat (4 kpl) ja varustesäilytystä varten tarran, jossa on juoksijanumerosi.

Juoksijanumeroa ei tarvitse noutaa henkilökohtaisesti. Juoksijanumeron voi ottaa toinen henkilö toisen puolesta.

 

juoksijanumeroiden jako

Juoksijanumero

Täysmaratonin juoksijoilla on sinisellä pohjalla valkoinen numero, puolimaratonin juoksijoilla on punaisella pohjalla valkoinen numero, Valon Kympin juoksijoilla on vihreällä pohjalla valkoinen numero ja Finlandia Vitosen osallistujilla on harmaalla pohjalla musta numero.

Maratonviestiin osallistuvilla on numerolapussa joukkueen numeron lisäksi pienellä juoksijan osuuden numero.

SAUL SM-Maratonilla juoksijanumeron kaksi ensimmäistä numeroa kertovat juoksijan ikäsarjan.
SUL SM-Maratonilla ”juoksijanumerossa” on juoksijan sukunimi.

 

Juoksijanumeron kiinnitys

Juoksijanumero kiinnitetään paidan etupuolelle, siten että se on helposti luettavissa. Numerolappua ei saa rutistaa kasaan tai taittaa. Numerossa olevia mainoksia ei saa peittää tai poistaa.

Juoksijanumero on henkilökohtainen – juoksijanumeron voi siirtää toiselle henkilölle ainoastaan tekemällä muutosilmoituksen järjestäjille. Vain juoksijanumeron omaavat ovat oikeutettuja järjestäjien huoltopalveluihin. Numerolappua ei tarvitse palauttaa maalissa.

 

juoksijanumeron kiinnitys finlandia maraton

 

Ryhmien numeroiden noutaminen

Ryhmän yhdyshenkilö voi noutaa ryhmän jäsenten kaikki juoksijanumerot kerralla. Juoksijanumerot kerätään valmiiksi, kun ilmoitat sähköpostilla fm@kesli.fi keskiviikkoon 11.9. klo 16.00 mennessä niiden henkilöiden nimet, joiden juoksijanumerot haet.

Ilmoittautuminen 30.8. jälkeen

Keskiviikkoon 11.9. klo 22.00 saakka voit ilmoittautua normaalisti internetissä. Perjantaina 13.9. klo 14.00 – 20.00 ja lauantaina 14.9. voit ilmoittautua Jyväskylän Paviljongissa viimeistään yksi tunti ennen oman matkasi lähtöä.

Maksuvälineenä Finlandia Marathonin ilmoittautumispisteessä käyvät: käteinen, pankkikortti, Smartum Pay, Epassi, ja Edenred, .

30.8. jälkeen tehtävissä ilmoittautumisissa et voi hyödyntää alennuksia.

 

Muutoksien tekeminen jo tehtyyn ilmoittautumiseen

Jo tehtyyn ilmoittautumiseen voit tehdä muutoksia. esim. vaihtaa matkaa, sarjaa tai osallistujaa tai korjata mahdollisia näppäilyvirheitä, joita on tullut ilmoittautumista tehdessäsi.

Muutoksien tekeminen tapahtuu täyttämällä muutoslomake osoitteessa: https://finlandiamarathon.fi/muutos/

11.9. jälkeen muutoksen voi tehdä Jyväskylän Paviljongissa jälki-ilmoittautumispisteessä perjantaina 13.9. klo 14.00 – 20.00 ja lauantaina 14.9. viimeistään tunti ennen oman matkan lähtöä.

 

Osallistumisen peruuttaminen

Maksettua osallistumismaksua ei palauteta. Jos olet maksanut peruutusturvamaksun ja toimitat järjestäjille 14.9. tai aiemmin päivätyn lääkärintodistuksen, osallistumisoikeus siirretään seuraavalle vuodelle. Lääkärintodistus tulee postittaa 30.9.2024 mennessä osoitteella Keski-Suomen Liikunta / Finlandia Marathon, Onkapannu 2, 40700 JYVÄSKYLÄ tai lähettää skannattuna sähköpostilla osoitteeseen fm@kesli.fi

 

Tapahtumakeskus ja pysäköinti

Finlandia Marathonin tapahtumakeskus on Jyväskylän Paviljonki (B1 halli*) ja  Paviljongin läheisyydessä oleva Lutakon aukio. Sisäänkäynti B1 halliin on Jyväskylän Paviljongin pääsisäänkäynnistä.

Tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä on käytössä kaksi pysäköintitaloa, 24 h / vrk. Sisäänajo Paviljonki 1 pysäköintitaloon tapahtuu Satamakadulta (Osoite: Satamakatu 3) ja Paviljonki 2 pysäköintitaloon sisäänajo on Uno Savolankadulta (Osoite: Uno Savolankatu 6). Hinnat: ensimmäinen ja toinen alkava tunti maksaa 1,50 € / tunti, sen jälkeen seuraavat alkavat tunnit maksavat 1€ / tunti. Vuorokauden pysäköintitaksa 16 €.

Lisätietoja kulkuyhteyksistä Jyväskylän Paviljonkiin täältä.

Lisätietoja

Pysäköintimahdollisuuksista saat lisätietoa Jyväsparkin sivuilta.

Huom. Paviljongin alueella on lauantaina 14.9. myös Ween Maan Wiljaa tapahtuma, joten Paviljongin välittömässä läheisyydessä olevat pysäköintitalot voivat olla täysiä. Auton voi myös pysäköidä keskustaan ja kävellä Matkakeskuksen ylikulkusillan kautta Paviljonkiin.

Varaamalla riittävästi aikaa pysäköintiin ja numeroiden noutoon, autat parhaiten järjestelyjen sujumista.

Ajanotto-ohjeet

Finlandia Marathonilla on käytössä Result Fellowsin ajanottojärjestelmä. Juoksijanumeron taakse on kiinnitetty mikrosiru, joka rekisteröi lähtöajan mentäessä lähtöportin ali ja rekisteröi loppuajan alitettaessa maaliportti.

Tulosluetteloon merkitään jokaiselle juoksijalle brutto- ja nettoaika.

Bruttoaika = aika lähtölaukauksen ja maaliviivan ylityksen välinen aika
Nettoaika = juoksijan aika lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen

 

 

rantaraitti

Väliajat

Maratoonarit saavat väliajat 5,25; 10,5; 15,75; 21,1; 26,25: 31,50 ja 36,75 km:n kohdilta, puolimaratoonarit saavat väliajan n.5,25; 10,5; 15,75; km:n kohdilta ja Valon Kympin  juoksijat saavat väliajan 5 km:n kohdalta.

Varustesäilytys

Varustesäilytys on Jyväskylän Paviljongin B1 hallissa. Kirjekuoressa, jonka saat juoksijanumeroa hakiessasi, on juoksijanumerotarra. Kiinnitä juoksijanumerotarra kassisi päälle ennen kuin tuot sen varustesäilytykseen. Arvotavarat voit jättää myös kassiisi. Kassia noutaessasi toimitsija varmistaa, että kassiin kiinnitetty numero ja kassin noutajan juoksijanumero ovat samat.

Peseytyminen

Peseytyminen on aiemmista vuosista poiketen järjestetty Vesiliikuntakeskus Aaltoalvarissa. Osallistuja kirjekuoressa on vapaalippu Aaltoalvariin. Finlandia Marathonin osallistujien sisäänpääsyajat Aaltoalvarin ovat perjantaina 13.9. klo 22.30 saakka ja lauantaina 16.9. klo 19.00 saakka.
Aaltoalvarin osoite on Pitkäkatu 2, 40700  Jyväskylä.

 

varusteiden säilytys finlandia maraton

 

juoksijoiden omat juomat

Omat juomat

Puoli- ja täysmaratonilla huoltopisteillä on varattu pöytä juoksijoiden omille juomille. Juoksijoiden tulee jättää huoltopisteille vietävät omat juomat lauantaihin 14.9. klo 11.00 mennessä Jyväskylän Paviljongin B1 hallissa oleviin laatikoihin.

Huomiothan, että myös puolimaratonin juoksijoiden tulee jättää omat juomat lauantaina klo 11.00 mennessä.

 

Tavoiteaikajuoksijat

Puolimaratonilla on tavoiteaikajuoksijat loppuajoille 1.45, 2.00 ja 2.15. Maratonilla tavoiteaikajuoksijat on loppuajoille 3.30, 4.00 ja 4.30.

 

tavoiteaikajuoksijat

 

ensiapu

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämään, hakeudu lähimmälle huoltopisteelle. Ilmoita huoltopisteen henkilökunnalle, jos tarvitset kyydin maalialueelle. Keskeyttäessäsi, ilmoita siitä Paviljongin B1 hallissa olevassa infopisteessä. Näin pystymme varmistamaan, että juoksijoita ei ole enää reitillä. Kun otat yhteyttä palvelupisteeseen, saat Sinulle kuuluvat tuotteet mm. osallistujamitalin ja tuotepussin. Infopisteen puhelinnumero on 050 3390459.

Huom. Jos keskeytät, älä juokse Lutakonaukiolla olevan maaliportin alitse, koska järjestelmä kirjaa sinulle loppuajan, joka vääristää tulospalvelua.

[logot id=”6561″]

Keskeytä juoksu, mikäli tunnet jonkin seuraavista oireista:

  • lisääntyvä rintakipu
  • voimakas hengenahdistus
  • huimaus, pyörryttävä olo
  • kova pohjekipu
  • muu hälyttävä oire

Hyväksy, että järjestäjillä on oikeus keskeyttää juoksu, jos teemme huomion hätätilanteeseen viittaavasta merkistä (esim. epätavallinen kalpeus).

Arvioi vastuullisesti oman terveydentilasi perusteella juoksutapahtuman soveltuvuus itsellesi.

Älä osallistu, jos tunnet alkamassa olevan sairauden (esim. flunssa) tai tiedät edellisen sairauden jälkeen, että et ole riittävästi palautunut.​

Osallistut juoksuun omalla vastuullasi ja vapautat tapahtuman järjestäjät vastuusta, niiltä osin kun et ole itse huomioinut seikkoja, jotka aiheuttavat riskin osallistumisellesi.

Tapahtuman ensiapu

Tapahtuman lääkintähuollosta vastaa lääkärikeskus Mehiläinen.

HUOM. Jos sinulla on diagnosoitu sairaus (esim. diabetes, astma, epilepsia, tmv), joka voi vaikuttaa suoritukseesi, merkitse x kilpailunumerosi etupuolelle ja kirjoita numeron taakse ohjeet, jotka ensiapuhenkilöstön on hyvä tietää esim. lääkitys.

 

 

 

Hierontaa

Your Body tarjoaa kaikille, Finlandia Marathon 2024 osallistujille ilmaista hierontaa ja muita etuja!

Tule paikan päälle!

Huoltopisteiden sijainti & tuotteet

Matkan pituus (km)SijaintiTuotteet
0,0Lähtö, Lutakonaukio-
3,6SuuruspääVesi, urheilujuoma, banaani
6,8ÄijälänrantaVesi, urheilujuoma, banaani
10,5LutakonaukioVesi, urheilujuoma, banaani
14,1SuuruspääVesi, urheilujuoma, banaani
17,3ÄijälänrantaVesi, urheilujuoma, banaani
21,1LutakonaukioVesi, urheilujuoma, banaani
24,7SuuruspääVesi, urheilujuoma, banaani
27,9ÄijälänrantaVesi, urheilujuoma, banaani
31,6LutakonaukioVesi, urheilujuoma, banaani
35,2SuuruspääVesi, urheilujuoma, banaani
38,4ÄijälänrantaVesi, urheilujuoma, banaani
42,2Maali, LutakonaukioVesi, urheilujuoma, banaani

Taulukossa olevat kilometrit ovat noin matkoja. Noin 100 m ennen huoltopistettä on ennakkoilmoituskyltti. Hygieniasyistä olemme luopuneet reitin varrelle olevilla huoltopisteillä elintarvikkeiden tarjoilusta. Valon Kympillä huoltopiste on Lutakon aukiolla uudelle kierrokselle lähdettäessä.

Tulospalvelu

Kaikki tulokset ovat nähtävissä sarjoittain realiaikaisesti. Viralliset tulokset löydät tulokset -sivulta.

Virheellisten ja puuttuvien tulosten selvittäminen

Jos tuloksesi puuttuu tai on hyvin perusteltua epäillä tuloksen olevan virheellinen, toimi seuraavasti. Jos huomaat paikan päällä tapahtuman aikana virheen / puutteen tuloksissa, hae tapahtuman infopisteestä tulospalvelun palautelomake ja täytä se. Palauta täytetty lomake infopisteeseen.

Huom. Tapahtuman käynnissä ollessa tulospalvelu ei ota vastaan suullisia tarkastuspyyntöjä, vaan tulosten tarkistaminen tapahtuu heti kun se on mahdollista kirjallisten selvityspyyntöjen perusteella.

Jos huomaat tapahtuman jälkeen virheen / puutteen, täytä Finlandia Marathonin internetsivuilla ”raportoi virheet tuloslistassa” lomake.

 

tulospalvelu

Juoksun maksimiaika & purku

Juoksun maksimisuoritusaika on maratonilla 6 tuntia 15 minuuttia ja puolimaratonilla 3 tuntia.

Klo 18.15 lopetetaan huoltopisteiden toiminta ja liikenteen opastaminen sekä poistetaan reitillä olevat opasteet. Klo 18.15 jälkeen reitin kiertää jälkipään valvoja, joka varmistaa, että reitillä ei ole enää osallistujia.

 

 

palkinnot

Palkinnot

Finlandia Marathonin kaikilla matkoilla ja sarjoissa palkitaan kolme parasta.  Palkintojen jaon aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Kaikki Finlandia Marathon juoksutapahtumaan osallistuneet saavat mitalin heti saavuttuaan maaliin.

Varmista osallistujan kirjekuoreen kiinnitetystä nimitarrasta että sinut on merkitty oikeaan sarjaan. Jos sarja on virheellinen, muuta se heti jälki-ilmoittautumispisteessä. Sarjavaihtoa et voi tehdä enää juoksun jälkeen. (Esim. yleiseen sarjaan merkitty ei voi vaihtaa jälkeenpäin ikäsarjaan huomattuaan mahdollisen menestyksen.)

Oheisohjelma

Reitin varrella on useita musiikkipisteitä ja Lutakon aukiolla Intersportin kisamyymälä.

 

oheisohjelma

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus tapahtumasta ottamilleen kuville ja videotallenteille.

Juoksun seuraaminen

Yleisö ja henkilökohtaiset kannustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa ja kannustamaan juoksijoita. Rantaraitilla polkupyörällä kulkeminen ei ole kuitenkaan suositeltavaa.

Hyviä katselupaikkoja ovat Lutakon aukio ja Kuokkalan silta. Lutakon aukiolla on lähtö ja maali. Juoksijat menevät joka kierroksella aukion lävitse. Kuokkalan sillalta näkee juoksijoita pitkän ajan.

 

juoksun seuraaminen finlandia maraton

Palautteen antaminen

Finlandia Marathonin kehittämiseksi toivotaan osallistujilta palautetta. Palautetta voit antaa Finlandia Marathonin internetsivuilla olevalla palautelomakkeella tai henkilökohtaisesti infopisteessä. Kerro asiat, jotka voidaan korjata heti paikan päällä välittömästi järjestäjille. Palautetta antaneiden kesken arvotaan palkintoja.

Finlandia Marathonin 2024 järjestelytoimikunta ja eri osa-alueiden vastuuhenkilöt

Lähdön järjestelyt ja liikenteen ohjaus: Miikka Silonsaari
Ensiapu: Lääkärikeskus Mehiläinen
Huolto: Vesa Häggblom
Reitti: Esa Kaihlajärvi
Reitin mittaus: Harri Paananen
Ajanotto ja tulospalvelu: Result Fellows
Ohjelma: Isto Hiltunen
Kanslia: Helvi Kaihlanen
Kuulutus: Raimo Kuoppa-Aho, Kalle Kulmala ja Isto Hiltunen
Varustesäilytys: Tomi Hiilamo
Infopiste: Laura Härkönen
Ulkoalue ja rakennevastaava: Teemu Airaksinen ja Jaakko Hanhinen
Talkoohenkilöstö: Mira Autio
Taloussihteeri: Laura Nuutinen
Maalin tuotejako: Jyrki Saarela
Äänentoisto: Maukka tapahtumatekniikka
Musiikkipisteet reitillä: Gradia, Pasi Juvonen
Pääsihteerit: Markku Koistinen ja Jouni Vatanen

 

Jyväskylän Rantaraitti

Tiedustelut

Finlandia Marathonia koskeviin tiedusteluihin vastaavat tapahtuman pääsihteeri:

Jouni Vatanen
0505524997
jouni.vatanen@kesli.fi

Markku Koistinen
040 7069195
markku.koistinen@jku.fi

Finlandia Marathonin toimisto

Finlandia Marathonin toimisto sijaitsee Keski-Suomen Liikunnan toimiston yhteydessä osoitteessa Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä.

Yhteistyössä

    Liity postituslistallemme!

    Lähetämme sinulle ajankohtaista infoa tapahtumasta.