Finlandia Marathon 2021 järjestetään juoksijoiden ja toimitsijoiden turvallisuus ja terveys huomioiden

Vuoden 2021 Finlandia Marathon järjestetään noudattamalla ohjeita, jotka opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on antanut yleisötapahtumien järjestämiseen koronaviruksen leviämisen ehkäisemikseksi.

Osallistujia vältetään kokoamasta samanaikaisesti sisätiloihin.  Lisäksi huolehditaan, että osallistuja pystyy pitämään turvaetäisyyden ennen juoksua ja juoksun jälkeen sekä juoksun aikanakin lukuun ottamatta lyhyt aikaista ohitustilannetta. Juoksijanumerot ovat noudettavissa ennakkoon tapahtumaviikolla keskiviikosta lähtien Intersport Tourulasta. Erityisesti toivotaan, että Jyväskylästä ja lähiympäristöstä tulevat hakevat juoksijanumeron ennakkoon. Tapahtumapäivänä juoksijanumeroiden jako on erityisesti kauempaa tuleville Jyväskylän Paviljongilla. Kaikille yhteisiä pukeutumis- ja peseytymistiloja ei käytetä. Varustesäilytykseen lisätään henkilökuntaa, jotta tavaroiden tuonti ja haku tapahtuvat ilman ruuhkia. Kaikki matkat valmistaudutaan lähettämään maksimissaan 400 osallistujan ryhmissä. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa sähköpostilla osallistujan opas, jossa on ohjeet lähtöjen järjestelyistä sekä muista toimintatavoista, joilla osallistujat voivat vaikuttaa omalla toiminnallaan tapahtuman turvallisuuteen.

Aiemmasta suunnitelmasta poiketen vuoden 2021 Finlandia Marathon järjestetään yksipäiväisenä –  myös Finlandia Kävely, maratonviesti ja Kymppi järjestetään lauantaina 18.9. Vaikka lauantain kokonaisosallistujamäärä on suuri, niin aikataulu on laadittu siten, että yhtäaikaiset kokoontumiset eivät lisäänny.

Vuoden 2021 Finlandia Marathonin yhteyteen oli Jyväskylän kaupungin kanssa sovittu mittavasta koululaisten juoksutapahtumasta, jonka tavoitteena on vaikuttaa oppilaiden kestävyyskunnon kehittämiseen laajemminkin kuin yksittäisenä tapahtumana. Jyväskylän kaupungin opetustoimi, terveysviranomaiset sekä Finlandia Marathonin järjestäjät ovat yhdessä päättäneet, että kaikkia kaupungin 5.,6. ja 7. luokkalaisia koskeva juoksutapahtuma toteutetaan vuoden 2022 Finlandia Marathonin yhteydessä ja oppilaiden kestävyyskunnon kehittämiseen tähtäävät toimenpiteet toteutetaan kevään ja alkusyksyn aikana.

Lisätietoja tapahtuman pääsihteerit
Keski-Suomen Liikunta Jouni Vatanen, puh. 050 552 4997 jouni.vatanen@kesli.fi
Jyväskylän Kenttäurheilijat Markku Koistinen puh. 040 706 9195 markku.koistinen@jku.fi

Jaa tämä:

    Liity postituslistallemme!

    Lähetämme sinulle ajankohtaista infoa tapahtumasta.