Tuomas Kaihlavirta osallistuu kaikille viidelle matkalle Finlandia Marathonilla 2024

Tuomas Kaihlavirta osallistuu kaikille viidelle matkalle Finlandia Marathonilla 2024

Silloin tällöin me Finlandia Marathonin järjestäjät olemme kuulleet kevyenä heittona ”teidän aikataulut periaatteessa mahdollistaisivat, että voisi osallistua kaikille viidelle matkalle”. Tänä vuonna, 2024, asia ei ole ainoastaan kevyt heitto, vaan Tuomas Kaihlavirta on ilmoittautunut perjantaina 13.9. Finlandia Vitoselle, Maratonviestiin, Valon Kymppiin sekä lauantaille 14.9. täysmaratonille ja puolimaratonille.

Tuomas kertoo, mikä innoitti häntä osallistumaan kaikkiin viiteen matkaan:

“Kun olen parina vuotena osallistunut maratonviestiin Keski-Suomen Kylähölkkäsarjan joukkueessa, ja kun Finlandia Marathon lisäsi valikoimaan myös viiden kilometrin matkan, aloin pohtia kaikille tarjolla oleville matkoille osallistumista. Lähtöaikojenkin puolesta tämän projektin pitäisi olla mahdollinen ja kun tämän vuoden harjoitteluni tähtäin on aikaisempaa pidempikestoisissa juoksuissa, ajattelin olevan hyvä aika koittaa tällaista urakkaa. Maratonviestien lisäksi Finlandia Marathonilta on jäänyt hyviä muistoja mm. Marathonin ennätykseni muodossa, minkä olen aikanaan pinkonut Jyväsjärven rantoja pitkin.”

Hän paljastaa, että Finlandia Marathon -viikonlopun suurimpana kysymysmerkkinä on ehdottomasti puolimaratonin ja täysmaratonin lähtöjen tiukka aikaero; vain 3 tuntia ja 15 minuuttia.

“Perjantaina täytynee ottaa viiden ja kymmenen kilometrin matkat hieman rauhallisemmin, jotta lauantaina juoksu sujuisi tavoitevauhtia. Onneksi puolimaratonilla on sitten mahdollista edetä tarpeen vaatiessa rauhallisempaakin vauhtia ja silti selviytyä maaliin määräajassa.”

Tuomas organisoi myös Keski-Suomen Kylähölkkäsarjaa, jonka tiimoilta hän haluaa välittää terveisensä Finlandia Marathonin asiakkaille:

“Keski-Suomen Kylähölkkäsarjassa on käynnissä nyt neljäs vuosi ja matalan kynnyksen tapahtumia on sarjassa mukana yhdeksän Viitasaarella aina Joutsaan saakka. Kylähölkkäsarjasta voi löytää vaikkapa sopivan välitavoitteen kohti Finlandia Marathonia tai jos kierrät ahkerammin sarjan kylähölkkiä hyvällä menestyksellä, voit saada palkinnoksi osanoton Finlandia Marathonille. Keski-Suomen kylähölkkäsarjan kiertäjistä kasataan myös joukkue Finlandian maratonviestiin, joten siinä yksi lisäkannustin sarjan hölkkiin osallistumiseksi.”

Lisätietoja Keski-Suomen Kylähölkkäsarjasta heidän Facebook-sivuiltaan: https://www.facebook.com/keskisuomenkylaholkkasarja/.

Jaa tämä:

Yhteistyössä

    Liity postituslistallemme!

    Lähetämme sinulle ajankohtaista infoa tapahtumasta.