Yleisohjeet 2020

Järjestäjät pidättävät oikeudet muutoksiin

ERI MATKOJEN LÄHTÖAJAT

Lauantaina 19.9.
klo 10.30          Finlandia Kävely
klo 11.30          Varttimaraton
klo 12.30          SAUL SM-Maraton, Maratonviesti
klo 12.40          Finlandia Marathon
klo 15.20          Puolimaraton (1. ryhmä)
klo 15.25          Puolimaraton (2. ryhmä)
klo 15.30          Puolimaraton (3. ryhmä)

JUOKSIJANUMEROIDEN JAKO

Keskiviikkona 16.9., torstaina 17.9. ja perjantaina 18.9. klo 10.00 – 19.00
– Juoksijanumeroiden jako Intersport Tourulassa (Vapaaherrantie 2, 40100)
Erityisesti Jyvässeudulla asuvien toivotaan noutavan juoksijanumerot ennakkoon.
– Intersport Tourulan myymälässä on laajat valikoimat sekä Finlandia Marathon tarjouksia juoksujalkineista ja -asusteista.

Lauantaina 19.9.
klo 9.00 Juoksijanumeroiden jako alkaa Jyväskylän Paviljongin Uno Savolankadun sisääntulon aulassa Juoksijanumeroiden jako päättyy aina 1 tunti ennen matkan lähtöä.
Saat juoksijanumerosi, hakaneulat (4 kpl) ja varustesäilytystä varten tarran, jossa on juoksijanumerosi.

Juoksijanumeroa ei tarvitse noutaa henkilökohtaisesti. Juoksijanumeron voi ottaa toinen henkilö toisen puolesta.

Ryhmien numeroiden noutaminen
Ryhmän yhdyshenkilö voi noutaa ryhmän jäsenten kaikki juoksijanumerot kerralla. Juoksijanumerot pystytään kokoamaan valmiiksi, kun ilmoita sähköpostilla fm@kesli.fi tiistaihin 15.9. klo 12.00 mennessä niiden henkilöiden nimet, joiden juoksijanumerot haet.

Finlandia Kävelyn tunnusten noutaminen
Finlandia Kävelyn osallistuja tunnukset jaetaan lauantaina 19.9. Jyväskylän Paviljongin Uno Savolankadun aulasta. Kiinnittää tunnus saamillasi hakaneuloilla rintaan.
Vain juoksijanumeron tai Finlandia Kävelyn tunnuksen omaavat ovat oikeutettuja järjestäjien huoltopalveluihin.

KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN RAJOITTAMISTOIMENPITEIDEN VAIKUTUKSET FINLANDIA MARATHONIN 2020 JÄRJESTELYIHIN
Mikäli olet vieraillut tapahtumaa edeltävän 14 päivän aikana korkean riskin maissa, siirräthän osallistumisesi ensi vuoteen, vaikka sinulla ei olisi oireita.
* Mikäli sinulla tai läheiselläsi on flunssan oireita, siirräthän osallistumisesi ensi vuoteen.
* Kunnioita toimitsijoita sekä oman seurueesi ulkopuolisia osallistujia 1–2 metrin turvavälillä.
* Yski ja niistä kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.
* Noudata erinomaista käsihygieniaa.
* Noudata tapahtuman aikaisia kuulutusohjeita.

Vuoden 2020 Finlandia Marathon järjestetään THL:n, opetus- ja kulttuuriministeriön, aluehallintovirastojen sekä Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän ohjeiden mukaisesti.


ILMOITTAUTUMINEN 4.9. JÄLKEEN
Keskiviikkona 16.9., torstaina 17.9. ja perjantaina 18.9. klo 10.00 – 19.00 voi ilmoittautua Intersport Tourulassa

Lauantaina 19.9. voi ilmoittautua Jyväskylän Paviljongin Uno Savolankadun sisääntulon aulassa siihen saakka, kun on tunti aikaa oman matkan lähtöön.

Maksuvälineenä Finlandia Marathonin ilmoittautumispisteessä käyvät: käteinen, pankkikortti, Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, virikesetelit, Tyky-setelit, Laukaan kunnan liikunta- ja kulttuurisetelit ja Eazybreak –mobiilisetelit
Smartum-kortilla voit maksaa etukäteen omassa Smartum -verkkopalvelussasi. Laita käyttökohdehakuun Keski-Suomen Liikunta ja maksa avoimena maksuna osallistumisesi summa. Osallistumismaksun voi maksaa myös Sporttipassilla verkossa.
4.9. jälkeen tehtävissä ilmoittautumisissa et voi hyödyntää alennuksia.

MUUTOKSIEN TEKEMINEN JO SUORITETTUUN ILMOITTAUTUMISEEN
Voit muuttaa aiemmin tehtyä ilmoittautumista esim. vaihtaa matkaa, muuttaa sarjaa tai siirtää osallistumisoikeuden toiselle henkilölle.

Keskiviikkona 16.9., torstaina 17.9. ja perjantaina 18.9.

Paikan päällä Intersport Tourulassa liikkeen aukioloaikoina.

Lauantaina 19.9.
Paviljongin Uno Savolankadun sisääntuloaulassa. Lauantaina muutokset tulee tehdä viimeistään tunti ennen omaa lähtöä.

Huom. Kaikki 4.9. jälkeen tehtävät muutokset eivät välttämättä kirjaudu Finlandia Marathonin internetsivuilla olevaan osallistujaluetteloon. (Järjestäjät ilmoittavat ko. muutokset suoraan EQ-Timingin ajanotto järjestelmään.)

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN
Maksettua osallistumismaksua ei palauteta. Jos olet maksanut peruutusturvamaksun ja toimitat järjestäjille 19.9. tai aiemmin päivätyn lääkärintodistuksen, osallistumisoikeus siirretään seuraavalle vuodelle. Lääkärintodistus tulee postittaa 30.9.2020 mennessä osoitteella Keski-Suomen Liikunta / Finlandia Marathon, Onkapannu 2, 40700  JYVÄSKYLÄ tai lähettää skannattuna sähköpostilla osoitteeseen fm@kesli.fi

OHJEITA MARATONVIESTIIN
– Maratonviestiin ei voi ilmoittautua paikan päällä.
– Numeroiden jakopisteestä joukkueen yhdyshenkilölle annetaan joukkueen viestikapula ja kirjekuori, jossa on joukkueen kaikkien juoksijoiden juoksijanumerot.
– Lutakon aukiolla uudelle kierrokselle menevällä reitillä on merkitty maratonviestin vaihtoalue, jossa seuraavan osuuden juoksija odottaa edellisen osuuden juoksijaa.

TAPAHTUMAKESKUS JA PYSÄKÖINTI
Finlandia Marathonin tapahtumakeskus on Jyväskylän Paviljongin Uno Savolankadun sisäänkäynnin aula sekä Paviljongin läheisyydessä oleva Lutakon aukio.
Tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä on käytössä kaksi pysäköintitaloa, 24 h / vrk. Sisäänajo Paviljonki 1 pysäköintitaloon tapahtuu Satamakadulta (Osoite: Satamakatu 3) ja Paviljonki 2 pysäköintitaloon sisäänajo on Uno Savolankadulta (Osoite: Uno Savolankatu 6). Hinnat: tuntitaksa 1 € / tunti, vuorokauden pysäköintitaksa 12 €.
Lisätietoja kulkuyhteyksistä Jyväskylän Paviljonkiin osoitteesta: http://www.jklpaviljonki.fi/fi
Pysäköintimahdollisuuksista saat lisätietoa: http://www.jyvasparkki.fi/

Huom. Paviljongin alueella on lauantaina 19.9. myös Ween Maan Wiljaa tapahtuma, joten Paviljongin välittömässä läheisyydessä olevat pysäköintitalot voivat olla täysiä. Auton voi myös pysäköidä keskustaan ja kävellä Matkakeskuksen ylikulkusillan kautta Paviljonkiin.
Varaamalla riittävästi aikaa pysäköintiin ja numeroiden noutoon, autat parhaiten järjestelyjen sujumista.

AJANOTTOON LIITTYVÄT OHJEET
Finlandia Marathonilla on käytössä EQ-Timing ajanottojärjestelmä. Juoksijanumeron taakse on kiinnitetty mikrosiru, joka rekisteröi lähtöajan mentäessä lähtöportin ali ja rekisteröi loppuajan alitettaessa maaliportti. Tänä vuonna poikkeuksellisista lähtöjärjestelyistä johtuen tulosluettelo muodostuu SAUL SM-Maratonia lukuunottamatta nettoaikojen (= henkilökohtainen aika lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen) perusteella. SAUL SM-Maratonilla tulokset määräytyvät bruttoaikojen (= lähtölaukauksen ja maaliviivan ylityksen välinen aika). Tulosluetteloon merkitään jokaiselle juoksijalle kumpikin aika.
Finlandia Kävelyssä ei ole ajanottoa!

VÄLIAJAT
Maratoonarit saavat väliajat 5,25; 10,5; 15,75; 21,1; 26,25: 31,50 ja 36,75 km:n kohdilta, puolimaratoonarit saavat väliajan n.5,25; 10,5; 15,75; km:n kohdilta ja varttimaratoonarit saavat väliajan 5,25 ja 10 km:n kohdalta.

VARUSTEIDEN VAIHTOTILAT PESEYTYMISTILAT
Koronavirusepidemian leviämisen rajoittamistoimenpiteiden vuoksi kaikille osallistujille yhteisiä varusteiden vaihto- ja peseytymistiloja ei ole käytössä vuoden 2020 Finlandia Marathonilla.

VARUSTESÄILYTYS
Jyväskylän Paviljongin C2-hallissa on varustesäilytystila. Kirjekuoressa, jonka saat juoksijanumeroa hakiessasi, on juoksijanumerotarra. Kiinnitä juoksijanumerotarra kassisi päälle ennen kuin tuot sen varustesäilytykseen. Arvotavarat voit jättää myös kassiisi. Kassia noutaessasi toimitsija varmistaa, että kassiin kiinnitetty numero ja kassin noutajan juoksijanumero ovat samat.
Varustesäilytystilaa on rajoitetusti. Tapahtumakeskuksen välittämässä läheisyydessä olevissa pysäköintitaloissa pysäköivien kannattaa säilyttää varusteet omassa autossa ja jättää vain auton avaimet varustesäilytykseen.

JUOKSIJOIDEN OMAT JUOMAT
Puoli- ja täysmaratonilla huoltopisteillä on varattu pöytä juoksijoiden omille juomille. Juoksijoiden tulee jättää huoltopisteille vietävät omat juomat lauantaihin 19.9. klo 11.00 mennessä Jyväskylän Paviljongin Uno Savolankadun aulassa oleviin laatikoihin.

Huomiothan, että myös puolimaratonin juoksijoiden tulee jättää omat juomat klo 11.00 mennessä.

LÄHTÖÖN JÄRJESTÄYTYMINEN

LÄHTÖJEN JÄRJESTELYT
Kaikkien matkojen lähtö tapahtuu Lutakon aukiolta.

klo 10.30 Finlandia Kävely
– Osallistujat ryhmittyvät suoraan lähtösuoralla turvavälit huomioiden.

klo 11.30  Varttimaraton
– Osallistujat ryhmittyvät suoraan lähtösuoralla turvavälit huomioiden
– Lähtösuoralle on merkitty kyltit tavoiteaika alle 50 min, tavoiteaika alle 1 h. osallistujat ryhmittyvät kylttien etupuolelle itselleen asettaman realistisen tavoiteajan mukaisesti.

klo 12.30 SAUL SM-maratonin ja maratonviestin 1. osuuden juoksijat sekä Finlandia Marathonille osallistuvat alle kolmen tunnin aikaa tavoittelevat lisenssiurheilijat
– Osallistujat ryhmittyvät suoraan lähtösuoralle turvavälit huomioiden siten että lähimmäksi lähtöviivaa tulevat Finlandia Marathonille osallistuvat alle kolmen tunnin aikaa tavoittelevat lisenssiurheilijat, heidän jälkeensä maratonviestijoukkueiden ensimmäisen osuuden juoksijat ja sitten SAUL SM-Maratonin osallistujat siten, että nuoremmat ikäluokat tulevat lähemmäksi lähtöviivaa.

N. klo 12.40 Finlandia Marathonin lähtö
– Finlandia Marathonin maratonille osallistuvat kokoontuvat turvavälit huomioiden Sokos Hotellin Paviljongin edessä olevalle aukiolle, josta siirtyvät SAUL SM-Maratonin lähdön tapahduttua kuuluttajan ja toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti turvaetäisyydet säilyttäen lähtösuoralle.

klo 15.20  Puolimaraton 1. lähtö
– Sähköpostissa klo 15.20 lähtöajan saaneet ryhmittyvät suoraan lähtösuoralle turvaetäisyydet huomioiden
– Sähköpostissa klo 15.25 ja 15.30 lähtöajan saaneet ryhmittyvät Sokos Hotelli Paviljongin edessä olevalle aukiolle turvaetäisyydet huomioiden oman lähtöaikansa mukaiselle alueelle, josta siirtyvät edellisen lähdön tapahduttua kuuluttajan ja toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti turvaetäisyydet säilyttäen lähtösuoralle.

Huom. Ajanoton aktivoitumisen vuoksi, lähtöviivaa ei saa ylittää ennen lähtölaukausta kummastakaan suunnasta. (Et voi tulla lähtöpaikalle edestäpäin lähtöportin ali.)
Maratonilla ja puolimaratonilla ennakkoon sähköpostiisi saamaasi lähtöaikaa tulee noudattaa. Mutta jos jostain syystä lähdet eri ryhmässä, ei siitä ole haittaa.

Noudattamalla yllä olevia järjestelyjä sekä kuuluttajan ja toimitsijoiden ohjeita
… toteutamme niitä määräyksiä, joita viranomaiset ovat edellyttäneet myöntäessään luvan tapahtuman järjestämiseen.
… mahdollistamme lähes normaaliin juoksuvauhtiin pääsemisen heti lähtöviivan ylittämisen jälkeen, kun askelta ei tarvitse sovittaa ruuhkassa.
… tiedostamme, että poikkeusoloissa tuloksen määräytyessä (pl. SAUL SM-Maraton) nettoajan perusteella, ei saavuteta mitään hyötyä ahtautumalla lähikontaktiin toisten kanssa.
… osoitamme arvostusta ja huomaavaisuutta toisia osallistujia kohtaan

TAVOITEAIKAJUOKSIJAT
Ruuhkien ja lähietäisyydellä juoksemisen välttämiseksi vuoden 2020 Finlandia Marathonilla ei ole tavoiteaikajuoksijoita.

REITTI
Reitti kulkee pääsääntöisesti kevyen liikenteen väylää Jyväskylän Rantaraittia. 10,55 km:n lenkki juostaan varttimaratonilla kerran, puolimaratonilla 2 kertaa ja täysmaratonilla 4 kertaa. Kaikki reitit menevät kierroksen täyttyessä Lutakon aukion lävitse. Maratonviesti juostaan ja Finlandia Kävely kävellään n. 5 km:n reitillä, joka ylittää Jyväsjärven Satamakadun siltaa pitkin ja palaa takaisin Lutakon aukiolle.
Juoksureittiin pituudet on mitannut SUL:n virallinen maantiereittien mittaaja Harri Paananen.

REITTIMERKINNÄT
Reitti on merkitty opastenuolilla ja lippusiimalla. Lisäksi merkittävimmissä käännöspaikoissa on henkilöopastajat.

OHITUSMAHDOLLISUUS
Juoksijoiden tulee jättää takaa tuleville ohitustilaa aina kun se on mahdollista. Pyri pitämään turvaväli myös ohittaessasi.

JUOKSIJANUMERO
Täysmaratonin juoksijoilla on sinisellä pohjalla valkoinen numero, puolimaratonin juoksijoilla on punaisella pohjalla valkoinen numero ja varttimaratonin juoksijoilla on vihreällä pohjalla valkoinen numero. Finlandia Kävelyn osallistujilla on numerolappu, jossa harmaalla pohjalla lukee mustalla Finlandia Kävely. Maraton viestiin osallistuvilla on numerolapussa joukkueen numeron lisäksi pienellä juoksijan osuuden numero. SAUL SM-Maratonin osallistujilla on mustalla pohjalla valkoinen numero. SAUL SM-Maratonilla juoksunumeron kaksi ensimmäistä numeroa kertovat ikäsarjan.
Juoksijanumero kiinnitetään paidan etupuolelle, siten että se on helposti luettavissa. Numerolappua ei saa rutistaa kasaan tai taittaa. Numerossa olevia mainoksia ei saa peittää tai poistaa. Juoksijanumero on henkilökohtainen – juoksijanumeron voi siirtää toiselle henkilölle ainoastaan tekemällä muutosilmoituksen järjestäjille. Vain juoksijanumeron omaavat ovat oikeutettuja järjestäjien huoltopalveluihin. Numerolappua ei tarvitse palauttaa maalissa.

KILOMETRIMERKINNÄT
Kaikki kilometrit on merkitty numerotauluin.

WC:t

Sisätiloissa Jyväskylän Paviljongissa (sisäänkäynti Uno Savolankadulta) naisille 32 koppia, miehille 17 koppia, 36 pisuaaria.
Ulkona Lutakon aukiolle saavuttaessa lähtöalueen läheisyydessä 8 WC:tä.
Reitillä WC:t ovat kahdessa kohtaa: Suuruspäässä – täysmaratonin noin kilometrit 3,6; 14,1; 24,7 ja 35,2 km ja Lutakon aukiolla – täysmaratonin noin kilometrit 10,5, 21,1, ja 31,6 km
100 m ennen WC-tiloja on ennakkoilmoituskyltti.

HUOLTOPISTEIDEN SIJAINTI JA TUOTTEET 

0,0                Lähtö, Lutakonaukio          –
3,6                Suuruspää                           Vesi, Urheilujuoma
6,8                Äijälänranta                         Vesi, Urheilujuoma
10,5              Lutakonaukio                      Vesi, Urheilujuoma
14,1              Suuruspää                           Vesi, Urheilujuoma
17,3              Äijälänranta                         Vesi, Urheilujuoma
21,1              Lutakonaukio                      Vesi, Urheilujuoma
24,7              Suuruspää                           Vesi, Urheilujuoma
27,9              Äijälänranta                         Vesi, Urheilujuoma
31,6              Lutakonaukio                      Vesi, Urheilujuoma
35,2              Suuruspää                           Vesi, Urheilujuoma
38,4              Äijälänranta                         Vesi, Urheilujuoma
42,2              Maali, Lutakonaukio          Vesi, Urheilujuoma

Taulukossa olevat kilometrit ovat noin matkoja. Noin 100 m ennen huoltopistettä on ennakkoilmoituskyltti. Hygieniasyistä olemme luopuneet reitin varrelle olevilla huoltopisteillä elintarvikkeiden tarjoilusta.

TAPAHTUMAN LÄÄKINTÄHUOLTO JA ENSIAPU
Tapahtuman lääkintähuollosta vastaa lääkärikeskus Mehiläinen. Maalialueella on paikalla tapahtuman lääkäri, sairaanhoitajia sekä ensiaputeltta.
HUOM. Jos sinulla on diagnosoitu sairaus (esim. diabetes, astma, epilepsia, tmv), joka voi vaikuttaa suoritukseesi, merkitse x kilpailunumerosi etupuolelle ja kirjoita numeron taakse ohjeet, jotka ensiapuhenkilöstön on hyvä tietää esim. lääkitys.

KESKEYTTÄMINEN
Jos joudut keskeyttämään, hakeudu lähimmälle huoltopisteelle. Ilmoita huoltopisteen henkilökunnalle, jos tarvitset kyydin maalialueelle.Keskeyttäessäsi, ilmoita siitä Paviljongin Uno Savolankadun sisäänkäynnin aulassa olevassa infopisteessä. Näin pystymme varmistamaan, että juoksijoita ei ole enää reitillä. Kun otat yhteyttä palvelupisteeseen, saat Sinulle kuuluvat tuotteet mm. osallistujamitalin ja tuotepussin.
Huom. Jos keskeytät, älä juokse Lutakonaukiolla olevan maaliportin alitse, koska järjestelmä kirjaa sinulle loppuajan, joka vääristää tulospalvelua.

VASTUU

– Arvioi vastuullisesti oman terveydentilasi perusteella juoksutapahtuman soveltuvuus itsellesi.
– Älä osallistu, jos tunnet alkamassa olevan sairauden (esim. flunssa) tai tiedät edellisen sairauden jälkeen, että et ole riittävästi palautunut.
– Keskeytä juoksu, mikäli tunnet jonkin seuraavista
oireista:
* lisääntyvä rintakipu
voimakas hengenahdistus
* huimaus, pyörryttävä olo
* kova pohjekipu
* muu hälyttävä oire

Hyväksy, että järjestäjillä on oikeus keskeyttää juoksu, jos teemme huomion hätätilanteeseen viittaavasta merkistä (esim. epätavallinen kalpeus).
Osallistut juoksuun omalla vastuullasi ja vapautat tapahtuman järjestäjät vastuusta, niiltä osin kun et ole itse huomioinut seikkoja, jotka aiheuttavat riskin osallistumisellesi.

Koronavirusepidemian vuoksi on tärkeätä, että osallistut tapahtumaan vain täysin terveenä ja oireettomana

PALKINNOT
SAUL SM-Maratonilla jaetaan mitalit kolmelle parhaalle. Palkintojen jako suoritetaan sitä mukaan, kun eri sarjojen tulokset valmistuvat. Vuoden 2020 Finlandia Marathonilla ei jaeta palkintoja. Mutta tulospalvelu toimii ja kaikki tulokset ovat nähtävissä sarjoittain.
Kaikki Finlandia Marathon juoksutapahtumaan osallistuneet saavat mitalin heti saavuttuaan maaliin – Finlandia Kävelyyn osallistujille ei anneta osallistujamitalia.
Koronaviruksen aiheuttaman epävarman tilanteen vuoksi emme tehneet osallistujamitalien tilausta riittävän aikaisin. Jotta tästä poikkeuksellisena vuonna juostusta Finlandia Marathonista jäisi kaikille konkreettinen muisto, olemme ottaneet edellisinä vuonna jakamatta jääneitä mitaleita uusiokäyttöön. Mitaleiden taakse on kaiverrettu vuosiluku 2020!
Varmista osallistujan kirjekuoreen kiinnitetystä nimitarrasta että sinut on merkitty oikeaan sarjaan. Jos sarja on virheellinen, muuta se heti jälki-ilmoittautumispisteessä. Sarjavaihtoa et voi tehdä enää juoksun jälkeen. (Esim. yleiseen sarjaan merkitty ei voi vaihtaa jälkeenpäin ikäsarjaan huomattuaan mahdollisen menestyksen.)

TULOSPALVELU

Maalialueella on kello, joista näkee lähtölaukauksesta kuluneen ajan. Viralliset tulokset ovat osoitteessa: https://finlandiamarathon.fi/tulokset/
Virheellisten ja puuttuvien tulosten selvittäminen
Jos tuloksesi puuttuu tai on hyvin perusteltua epäillä tuloksen olevan virheellinen, toimi seuraavasti. Jos huomaat paikan päällä tapahtuman aikana virheen / puutteen tuloksissa, hae tapahtuman infopisteestä tulospalvelun palautelomake ja täytä se. Palauta täytetty lomake infopisteeseen. Huom. Tapahtuman käynnissä ollessa tulospalvelu ei ota vastaan suullisia tarkastuspyyntöjä, vaan tulosten tarkistaminen tapahtuu heti kun se on mahdollista kirjallisten selvityspyyntöjen perusteella.
Jos huomaat tapahtuman jälkeen virheen / puutteen, täytä Finlandia Marathonin internetsivuilla ”raportoi virheet tuloslistassa” lomake.

JUOKSUN MAKSIMIAIKA – REITTIMERKINTÖJEN JA HUOLTOPISTEIDEN PURKAMINEN
Juoksun maksimisuoritusaika on maratonilla 6 tuntia 15 minuuttia ja puolimaratonilla 3 tuntia 25 minuuttia.. Klo 18.45 lopetetaan huoltopisteiden toiminta ja liikenteen opastaminen sekä poistetaan reitillä olevat opasteet. Klo 18.45 jälkeen reitin kiertää jälkipään valvoja, joka varmistaa, että reitillä ei ole enää osallistujia.

OHEISOHJELMA
Reitin varrella on useita musiikkipisteitä.

TAPAHTUMASTA OTETTUJEN KUVIEN KÄYTTÖOIKEUS
Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus tapahtumasta ottamilleen kuville ja videotallenteille.

LÖYTÖTAVARAT
Löytötavarat toimitetaan Finlandia Marathonin infopisteeseen Jyväskylän Paviljongin Uno Savolankadun aulaan, josta niitä voi tiedustella tapahtuman aikana. Finlandia Marathonin jälkeen löytötavaroita säilytetään kuukauden ajan Keski-Suomen Liikunnan toimistolla p. 050 3813 820. Sen jälkeen yli 50 € arvoiset tavarat viedään Jyväskylän poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon ja alle 50 € arvoiset tavarat annetaan kierrätykseen / kirpputorille. Löytötavaroita lähetettäessä järjestäjät perivät vastaanottajalta tavaroiden postituksesta aiheutuneet kustannukset.


JUOKSUN SEURAAMINEN

Yleisö ja henkilökohtaiset kannustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa ja kannustamaan juoksijoita. Rantaraitilla polkupyörällä kulkeminen ei ole kuitenkaan suositeltavaa.
Hyviä katselupaikkoja ovat Lutakon aukio ja Kuokkalan silta. Lutakon aukiolla on lähtö ja maali. Juoksijat menevät joka kierroksella aukion lävitse.  Kuokkalan sillalta näkee juoksijoita pitkän ajan.
HUOM. Myös katsojien on noudatettava koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseen tarkoitettuja ohjeita. Lähikontaktien välttämiseksi kannustajat eivät pääse välittömästi maalin jälkeiselle alueelle, johon juoksijat saapuvat, Uno Savolankadun aulatiloihin eikä C-hallin varustesäilytyksen tiloihin.

PALAUTTEEN ANTAMINEN
Finlandia Marathonin kehittämiseksi toivotaan osallistujilta palautetta. Palautetta voit antaa Finlandia Marathonin internetsivuilla olevalla palautelomakkeella tai henkilökohtaisesti infopisteessä. Kerro asiat, jotka voidaan korjata heti paikan päällä välittömästi järjestäjille.
Palautetta antaneiden kesken arvotaan palkintoja.

Finlandia Marathonin 2020 järjestelytoimikunta ja eri osa-alueiden vastuuhenkilöt.
Lähdön järjestelyt ja liikenteen ohjaus:         Miikka Silonsaari
Ensiapu:                                                        Lääkärikeskus Mehiläinen
Huolto:                                                           Vesa Häggblom
Reitti:                                                             Esa Kaihlajärvi
Reitin mittaus:                                                Harri Paananen
Ajanotto ja tulospalvelu:                                 EQ-Timing
Ohjelma:                                                         Isto Hiltunen
Kanslia:                                                           Helvi Kaihlanen
Kuulutus:                                                         Raimo Kuoppa-Aho, Kalle Kulmala ja Isto Hiltunen
Varustesäilytys:                                              Pekka Monni
Infopiste:                                                         Laura Härkönen
Ulkoalue ja rakennevastaava:                         Teemu Airaksinen ja Jaakko Hanhinen
Talkoohenkilöstö:                                              Mira Autio
Taloussihteeri:                                                Laura Nuutinen
Maalin tuotejako:                                              Jyrki Saarela
Äänentoisto:                                                   Maukka tapahtumatekniikka
Musiikkipisteet reitillä:                                     Gradia, Pasi Juvonen
Pääsihteerit:                                                Markku Koistinen ja Jouni Vatanen

FINLANDIA MARATHONIN TOIMISTO
Finlandia Marathonin toimisto sijaitsee Keski-Suomen Liikunnan toimiston yhteydessä osoitteessa Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä.

TIEDUSTELUT
Finlandia Marathonia koskeviin tiedusteluihin vastaavat tapahtuman pääsihteerit Jouni Vatanen puh.050-552 4997 jouni.vatanen@kesli.fi ja Markku Koistinen puh.040 7069195  markku.koistinen@jku.fi