Koronavirusepidemia aiheuttaa Finlandia Marathonin järjestelyihin muutoksia

finlandia marathon juoksu

Koronaviruksen aiheuttama epävarmuus loppukesän ja alkusyksyn tapahtumista on vähitellen pyyhkiytymässä pois. Näin myös vuoden 2020 Finlandia Marathonin järjestäminen on varmistunut. Kuitenkin vuoden 2020 Finlandia Marathonille on tehty muutoksia, joilla halutaan varmistaa osallistujien turvallisuus ja terveys. Osallistujia vältetään kokoamasta samanaikaisesti sisätiloihin ja lähtöihin otetaan käyttöön lähtöryhmät. Juoksijanumerot ovat noudettavissa ennakkoon tapahtumaviikolla keskiviikosta lähtien. Erityisesti toivotaan, että Jyväskylästä ja lähiympäristöstä tulevat hakevat juoksijanumeron ennakkoon Intersport Tourulasta ja tapahtumapäivänä juoksijanumeroiden jako tapahtuu erityisesti kauempaa tuleville Paviljongilla. Kaikille yhteisiä pukeutumis- ja peseytymistiloja ei käytetä. Varustesäilytykseen lisätään henkilökuntaa, jotta tavaroiden tuonti ja haku tapahtuvat ilman ruuhkia. Kaikki matkat valmistaudutaan lähettämään maksimissaan 500 osallistujan ryhmissä. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa sähköpostilla osallistujan opas, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet lähtöryhmiin jaoista sekä muista tapahtumajärjestelyiden yksityiskohdista.

Vuoden 2020 Finlandia Marathon järjestetään yksipäiväisenä – myös Finlandia Kävely, maratonviesti ja Kymppi järjestetään lauantaina 19.9. Kun tapahtumajärjestelyjä on jouduttu muuttamaan, pyritään vastaamaan myös opinnäytetyössä toistuneeseen palautteeseen: ”Kun kymppikin olisi lauantaina, pidemmästä matkasta on helpompi ehtiä kuin työpäivän jälkeen perjantai-illaksi. Tapahtumaan osallistuminen onnistuu paremmin perheenä tai kaveriporukalla, kun samana päivänä on useampi matkavaihtoehto.”  (Osallistumispäätökseen vaikuttavat tekijät juoksutapahtumassa, Case: Finlandia Marathon, Teemu Lepistö JAMK 2020)
Vaikka lauantain osallistujamäärä kasvaa, tapahtuman aikataulu on käyty tarkkaan lävitse. Osallistujien toiminnot eri pisteissä on analysoitu siten, että yhtäaikaiset kokoontumiset eivät lisäänny.

Vuoden 2020 Finlandia Marathonin yhteyteen oli Jyväskylän kaupungin kanssa sovittu mittavasta koululaisten juoksutapahtumasta, jonka tavoitteena on vaikuttaa oppilaiden kestävyyskunnon kehittämiseen laajemminkin kuin yksittäisenä tapahtumana. Jyväskylän kaupungin opetustoimi, terveysviranomaiset sekä Finlandia Marathonin järjestäjät ovat yhdessä päättäneet, että kaikkia kaupungin 5.,6. ja 7. luokkalaisia koskeva juoksutapahtuma toteutetaan vuoden 2021 Finlandia Marathonin yhteydessä ja oppilaiden kestävyyskunnon kehittämiseen tähtäävät toimenpiteet toteutetaan kevään ja alkusyksyn aikana.

Poikkeuksellisen kevään ja alkukesän aikana juoksijoiden ja ulkonaliikkujien määrä on lisääntynyt selkeästi. Lenkkipolut ja kevyen liikenteen väylät ovat olleet ehkä vilkkaammassa käytössä kuin koskaan.  Toivottavasti mahdollisimman moni rohkaistuisi osallistumaan myös suureen liikuntatapahtumaan ja kokemaan sen yhteisöllisyyttä. Finlandia Marathon 2020 järjestetään vastuullisesti THL:n ja AVI:n voimassa olevien ohjeistuksien ja säännösten mukaisesti – osallistujien ja toimitsijoiden turvallisuudesta huolehtien!

Lisätietoja tapahtuman pääsihteerit
Keski-Suomen Liikunta Jouni Vatanen, puh. 050 552 4997 jouni.vatanen@kesli.fi
Jyväskylän Kenttäurheilijat Markku Koistinen puh. 040 706 9195 markku.koistinen@jku.fi

Jaa tämä:

    Liity postituslistallemme!

    Lähetämme sinulle ajankohtaista infoa tapahtumasta.