Virkistyspäivää vailla? Elämyksiä etsimässä? Nyt olisi tarjolla suuren urheilujuhlan tuntua matalalla kynnyksellä, nimittäin:

Yhteisöllinen ja elämyksellinen Maratonviesti käynnistyy tänä syksynä kolmatta kertaa osana Finlandia Marathon -tapahtumaa. Perjantaina 13. syyskuuta juostava Maratonviesti on oiva motivoiva vaihtoehto työyhteisön virkistykseen ryhmähengen ja työssäjaksamisen tueksi tai ystäväporukkaa liikuttavaksi laatuajaksi – miksipä ei vaikka polttareiden ohjelmaksi tai elämyslahjaksi!

Kolme vuotta sitten nuori ja innovatiivinen yritys LeWell, mietti uraauurtavaa tapaa tarjota tavalliselle ihmiselle kokemus osallisuudesta urheilutapahtumaan. LeWellin valmennuspäällikkö Kaisa Wallinheimo halusi tuoda kilpaurheilun puolelta tutun viestijuoksun mallin mahdolliseksi kaikille ja mahdollistaa  marathon-haasteen vastaanottamisen tiiminä. Kokonaan oman viestijuoksun järjestämisen sijaan LeWell keksi lyöttäytyä jo olemassa olevan tapahtuman kylkeen. Finlandia Marathon innostui yhteisöllisestä lisäohjelmasta, ja näin verkostoitumisen voima laajensi maratonviestin kaikkien ulottuville. Maratonviesti on matalan kynnyksen mahdollisuus muillekin kuin maratoonareille kokea kunnon kisahurmos, johon sisältyy kylläkin koukuttumisen vaara. Ensimmäisenä vuonna kisa vielä haki muotoaan, mutta viime vuonna mukana oli jo toistakymmentä joukkueita yritysporukoista kaverikööreihin.

”Oli huikeaa päästä olemaan osallisena isossa urheilutapahtumassa, vaikka ei mikään kilpaurheiluja olekaan. Tähän oli helppo lähteä mukaan ja maalissa oli voittajafiilis sijoituksesta huolimatta”, kehuu Milla, joka kisasi viime vuonna oman työtiiminsä kanssa. ”Viestissä yhteisen tavoitteen eteen panostaminen konkretisoituu ja vahvistaa sitä fiilistä sitten työpaikallakin”, summaa Milla kokemuksen vaikutuksia.

”Viestissä oleellista on tavoitteen saavuttaminen nimenomaan yhdessä. Joukkueena mennään kohti maalia, ei veren maku suussa, mutta positiivisella ryhmäpaineella”, kertoo kilpaurheilu-urallaan tiimityöhön tottunut Wallinheimo. Hän vakuuttaa, että vielä ehtii hyvin mukaan, vaikkei juoksua olisikaan harrastanut aktiivisesti koko kesää.

Maratonviesti juostaan 5 km:n mittaisina osuuksina. ”Älä lannistu, vaikket vielä jaksaisi juosta koko matkaa. Aloita treenaamalla vaikka kolme kertaa viikossa kävely- ja juoksuosuuksia vuorotellen, ja pidennä juoksun osuutta pikkuhiljaa. Viiden kilometrin tavoitteen voi asettaa saavutettavaksi vaikka vasta h-hetkellä ensimmäisen kerran”,Wallinheimo kannustaa.

Voit kerätä oman kokoonpanosi kollegoista, kurssikavereista, luottoystävistä tai vaikka naapureista. Joukkue muodostuu 4-8 juoksijasta ja joukkue voi itse päättää montako osuutta kukin kirmaa.

”Viiden kilometrin matka haastoi sopivasti, mutta ei ollut ylivoimainen. Viestissä ei ole painetta, että mokaa, vaan yhteiseen kapulaan tarttuminen kannustaa ja tsemppaa! Upea kokemus, jota suosittelen kaikille!”, kertoo viime vuonna viestiin kaveriporukassa osallistunut Janne.

Hauskuutta hommaan voit lisätä haastamalla mukaan lisää porukkaa. Joukkuehenkeä saa myös maustaa yhteensopivilla tiimiasuilla. Kaikkien Finlandia Marathonin nettisivujen kautta kaveri-kannustuksen lähettäneiden kesken arvotaan 100 euron arvoinen Intersport Keskustan lahjakortti.

Finlandia Marathonin laadukkaat puitteet kuulutuksineen ja musiikkeineen luovat suuren urheilujuhlan tunnun. Ei muuta kuin tartu kapulaan, numerolappu rinnuksiin ja rantaraitille!

Viesti juostaan perjantaina 13.9. klo 17.30.

LeWell palkitsee voittajajoukkueen hyvinvointi-iltapäivällä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://finlandiamarathon.fi/maratonviesti/

Teksti: Mirkka Torikka