Finlandia Marathon –tapahtuman perjantai-illassa 14.9. juostaan Valon Kymppi, jonka myöhäinen lähtöaika ja syksyinen pimenevä ilta houkuttelevat juoksemaan Rantaraittia kaupungin ilta-valaistuksessa. LähiTapiola on yksi mukaan ilmoittautuneista työporukoista. LähiTapiolassa Valon Kympille lähdetään haastamaan itseä, mutta myös nauttimaan liikunnasta.

 

Ajatus yrityksen haastamisesta lähti sijoituspäällikkö Tiina Laitalan omasta kokemuksesta. ”Osallistuin viime vuonna työkaverini kanssa Valon Kympille. Tapahtuma teki vaikutuksen ja päätimme haastaa yrityksen henkilökuntaa laajemmin mukaan. Tavoitteena oli saada 20 henkilöä mukaan ja tällä hetkellä ilmoittautuneita on 26. Työterveyslaitoksen mukaan liikunta lisää fyysisiä ja psyykkisiä voimavaroja ja vähentää sairauspoissaoloja. Pystymme liikunnan avulla parempaan tulokseen töissä”, perustelee Laitala.

Yrityksen johto osallistuu liikuntatempaukseen maksamalla osallistumismaksun, paidan ja lenkkisaunan. ”Hieno ele johdolta ja kannustaa ihmisiä liikkumaan. Ilmainen osallistuminen madaltaa kynnystä lähteä mukaan. Liiketoimintajohtajat ovat ilmoittautuneet myös mukaan, esimerkillä on voimaa.”

Haaste on yrityksessä otettu vastaan hyvin. ”Olen ollut vaikuttunut ja iloinen, kuinka ihmiset ovat ottaneet haasteen vastaan. Tempaus sai nimekseen Kympillä Kympille. Valon Kympin reitti on tasainen ja siten mahdollistaa sen että jokainen voi oman kuntonsa mukaan kävellä tai juosta kympin läpi”, Laitala sanoo. ”Haasteen myötä moni on innostunut kasvattamaan kuntoaan ja liikkumaan itselle mieluisalla tavalla. Paras esimerkki on, että äänekoskelainen työkaveri aloitti juoksuharrastuksen uudelleen 20 vuoden jälkeen. Tavoitteet kymmenen kilometrin ajasta vaihtelevat kymmenen parhaan joukkoon yltämisestä siihen, ettei tule viimeisenä maaliin. Alkuinnostus taisi saada juurensa LähiTapiolan Laukaan toimistolla, jossa aikatavoitteiden jälkeen lähdettiin ostamaan nopeampia lenkkareita”, kertoo Laitala iloisena.

LähiTapiolan henkilökunta jakaa harjoittelukokemuksiaan kuvien ja videoiden muodossa whatsapp-ryhmässä. ”Lajeja on ollut monipuolisesti: juoksu, kävely, beach volley, frisbeegolf, pyöräily, soutu, rullaluistelu, kuntosali, salibandy, ratsastus, pesis ja jopa kalastus! Lepoa ja herkutteluakaan ei ole unohdettu vastapainona työlle ja liikunnalle. Lomareissuilta ulkomailtakin on kevään aikana tullut klippejä ja kuvia liikunnasta”, Laitala sanoo.

Yhteisöissä on voimaa ja se tulee selväksi Laitalaa kuunnellessa. ”Liikuttavinta on ollut nähdä Kympillä Kympille-yhteishenki ja vilpitön kannustaminen. Siivitämme toisemme huikeisiin tuloksiin! Liikuntahaaste on entisestään lisännyt aktiivisuutta työssä onnistumiseksi. Autamme toisiamme eikä työkaverin kannustaminen ole itseltä pois, päinvastoin. Työmme on myyntiä ja ennen kaikkea fiilislaji. Siinäkin kova kunto ratkaisee. Aki Hintsan sanoin: Se kellä on paras energia, voittaa.”

 

Oman työporukan ja itsensä ehtii vielä ilmoittaa mukaan syksyn tapahtumaan.