|

Henna Virkkunen ”Finlandia innosti minut juoksemaan”

En olisi välttämättä ikinä tullut aloittaneeksi juoksuharrastusta ilman Finlandia-maratonia. Kesällä 2012 olin äitini kanssa iltakävelyllä Rantaraitilla, kun huomasin tapahtuman mainoskyltin Kuokkalan lammasaitauksen kohdalla. Havahduin, että vaikka olin koko ikäni harrastanut arkiliikuntaa: kävellyt, pyöräillyt ja liikkunut koirien kanssa metsässä, ministeriaikanani olin mennyt aika rapakuntoon. Ja toimin aivan kuten mainoskyltin pystyttäjät olivat varmasti toivoneetkin: Päätin siltä seisomalta osallistua Finlandian… Read more »

|

Lewell kannustaa Sinua keräämään kaveri-tai työporukasta 4-8 hengen joukkueen Maratonviestiin!

Virkistyspäivää vailla? Elämyksiä etsimässä? Nyt olisi tarjolla suuren urheilujuhlan tuntua matalalla kynnyksellä, nimittäin: Yhteisöllinen ja elämyksellinen Maratonviesti käynnistyy tänä syksynä kolmatta kertaa osana Finlandia Marathon -tapahtumaa. Perjantaina 13. syyskuuta juostava Maratonviesti on oiva motivoiva vaihtoehto työyhteisön virkistykseen ryhmähengen ja työssäjaksamisen tueksi tai ystäväporukkaa liikuttavaksi laatuajaksi – miksipä ei vaikka polttareiden ohjelmaksi tai elämyslahjaksi! Kolme vuotta… Read more »

|

LähiTapiolan henkilökunta lähtee Kympillä Kympille

Finlandia Marathon –tapahtuman perjantai-illassa 14.9. juostaan Valon Kymppi, jonka myöhäinen lähtöaika ja syksyinen pimenevä ilta houkuttelevat juoksemaan Rantaraittia kaupungin ilta-valaistuksessa. LähiTapiola on yksi mukaan ilmoittautuneista työporukoista. LähiTapiolassa Valon Kympille lähdetään haastamaan itseä, mutta myös nauttimaan liikunnasta.   Ajatus yrityksen haastamisesta lähti sijoituspäällikkö Tiina Laitalan omasta kokemuksesta. ”Osallistuin viime vuonna työkaverini kanssa Valon Kympille. Tapahtuma teki… Read more »

|

Vinkit juoksuharrastuksen aloittamiseen

Aurinkoiset kelit ja sulat tiet. Olisiko taas aika aloittaa juoksuharrastus. Kesäkuntoon 2018 pitäisi päästä ja paljas asfaltti houkuttelee ottamaan muutaman juoksuaskeleen. Mutta, entä jos into lopahtaa taas alkuunsa niin kuin edellisinäkin vuosina. Tai, jos ei olekaan huippukunnossa eikä juoksutekniikka ole hallussa. Voiko juoksuharrastuksen aloittaa kuka vaan ja noin vaan? Juoksu on erittäin fyysinen ja rankka… Read more »

|

Satu Paasonen Finlandia Puolimaraton – ”Jäniksenä” Jyväskylässä

  syyskuuta 18, 2017 Viime lauantaina osallistuin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä juostuun juoksutapahtumaan: Finlandia Marathonille, jonne pääsin fiilistelemään juoksutunnelmaa ystävieni kanssa. Juoksun tavoitteena oli tehdä parhaani ja auttaa ystäväni vahvalla ja varmalla, tasaisella juoksulla maaliin. Lähdin viivalle siis ensi kertaa ”jänistely”-roolissa. Osallistuimme yhdessä  puolimaratonille, jonne itse sain osallistumisen blogiyhteistyön kautta. Oli ilo olla mukana juoksemassa yhdessä… Read more »

|

Pieni hermostuneisuus kuuluu pelin henkeen

Finlandia marathon viikko on edessä ja kohta juoksijat pääsevät mittaamaan harjoituskauden onnistumisen. Viimeinen viikko on yleensä sitä aikaa, kun pieni pelko alkaa hiipiä takaraivoon ja mieli alkaa täyttyä kysymyksistä, joihin vastaukset on saatu (tai olisi pitänyt saada ) jo aikoja sitten. Olenko treenannut tarpeeksi? Olisiko pitänyt tehdä yksi pitempi lenkki? Mitä juon kisapäivänä? Onko kisakenkäni… Read more »

|

HENRI MANNISEN VINKIT FINLANDIA MARATHONILLE VALMISTAUTUJALLE !

Jyväskylässä juostava Finlandia marathon tarjoaa tasaisen, nopean ja ennen kaikkea kauniin juoksureitin Jyväskylän Rantaraitilla. Matkavalikoimasta löydät myös lyhemmät 10km ja 21,1km matkat. Tulen jakamaan seuraavien viikkojen aikana omia vinkkejäni siitä, kuinka selviydyt tulevasta maraton haasteesta. Maraton etenee kuin klassinen draama sisältäen annoksen komediaa, tragediaa, euforiaa ja tuskaa. Mielestäni ensikertalaisen ei tulisi ottaa painetta maratonille osallistumisesta,… Read more »

|

FINLANDIA MARATHONIN ELVYTYS

Jyväskylässä juostiin vuosina 1978-1994 Finlandia Marathon 17 kertaa. Se oli ensimmäinen ja pitkään Suomen suurin kaupunkimarathon. Osanottajia oli parhaimmillaan pitkälti yli 2000. Järjestäjäorganisaatioiden joukossa oli mm. SVUL, mikä myöhemmin oli perustamassa Suomen suurimmaksi noussutta Helsinki City Marathonia.  1990-luvun laman myötä osanottajamäärä putosi pariinsataan ja jyväskyläiset järjestäjätkin lamaantuivat.  Finlandia Marathonia ei juostu enää vuonna 1995. Aloitin… Read more »